AcasăSocietateTragedie: Bianca din Focșani, de 15 ani, a murit după ce a...

Tragedie: Bianca din Focșani, de 15 ani, a murit după ce a primit 3 diagnostice în 4 zile

Tragedie într-o familie din Focșani. Fiica lor, de 15 ani, a murit după ce medicii i-au pus trei diagnostice în patru zile, cu multe întrebări fără răspuns. Familia vrea să depună plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a afla adevărul.

Povestea tragică începe într-o zi de octombrie, când Bianca era la școală. La un moment dat i s-a făcut rău, cu dureri groaznice de cap și stări de vomă. A plecat cu mama sa la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon”. Acolo, un medic i-a pus diagnosticul de cefalee şi hipocalcemie, i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă. ”După ce a fost consultată de medicul de gardă diagnosticul a fost de cefalee şi hipocalcemie. Pentru că nu prezenta alte semne clinice care să ridice semne de întrebare, fata a plecat acasă cu reţetă de antialgice şi suplimente de calciu.”, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Alina Cosma, pentru Observator.

Acasă, adolescentei i s-a făcut din nou rău, a luat un calmant și nu a mai mers la spital. Însă într-o zi de duminică s-a simțit foarte rău și a fost adusă din nou la spitalul din Focșani. ”Diagnosticul la internare dat de medicul de gardă a fost de anemie clinică şi tulburări de coagulare în observaţie. În urma investigaţiilor medicale, a reieşit o trombocitoză severă, iar mediciul a bănuit un debut brusc de leucemie sau de o boală hematologică.”, a explicat purtătoarea de cuvânt a unității medicale din Focșani. Fata a fost transferată la Spitalul de Copii din Iași, i s-au făcut investigații de specialitate, a primit transfuzii de sânge, însă inima i-a cedat, pe 2 noiembrie. ”Ea a intrat la reanimare, s-a agravat așa, a făcut o criză, nu își mai găsea locul și apoi voia să vorbească cu mine și se bâlbâia.”, a povestit Daniela Medeteanu, mama adolescentei, reporterilor de la Antena 1. La necropsie, s-a descoperit că Bianca a murit în urma unui stop cardio-respirator, enterocolită hemoragică, trombocitopenie, dar şi în urma infecţiei cu coronavirus (ea nu făcuse, însă, niciun test pentru Covid). Întreaga poveste a tragediei, pe observatornews.ro.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu