Toată lumea pare că îl susține pe Oprișan pentru un post de vicepreședinte PSD. I-o fi dat Dragnea ”verde”?

0
437

Șeful PSD Vrancea pare că-și face loc printre cei 16 vicepreședinți pe care-i va avea PSD, în urma Congresului Extraordinar de sâmbătă, 10 martie. Marian Oprișan ar putea obține un post de vicepreședinte pe regiunea de sud-est, al doilea loc pe regiune urmând a fi ocupat de o femeie, conform deciziei Comitetului Executiv Național de luni, 5 martie. Principalii săi contracandidați – Mihai Tudose, de la Brăila, și Marcel Ciolacu, de la Buzău – au anunțat că nu vor candida și că îl vor susține pe Oprișan. ”Nu voi candida la nicio funcție la Congres. Consider că mi-am făcut datoria timp de două ture de alegeri. Este timpul să las locul unei alte echipe care să-și asume următoarele două ture de alegeri. Îl voi susține la congres pe Marian Oprișan pentru o funcție de vicepreședinte”, a declarat Tudose pentru site-ul știripesurse.ro. „Nu am intenţionat şi, în consecinţă, nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere în cadrul Partidului Social Democrat la Congresul Extraordinar din 10 martie. Îl voi susţine la Congres pe Marian Oprişan pentru o funcţie de vicepreşedinte pentru regiunea sud-est.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. Ar mai fi o variantă europarlamentarul Dan Nica, șeful PSD Galați, dar se pare că postul de vicepreședinte pe această regiune, la femei, îl va ocupa Lucreția Roșca, deputat PSD Galați, astfel că nu pot fi doi vicepreședinți din același județ. Se vorbește și de deputatul Mirela Furtună, protejata baronului PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Totuși, de luni, de la ora 11.00 (înainte de ședința CEx a PSD), Marian Oprișan nu a mai apărut cu nicio declarație despre intenția de a candida la vreo funcție în Biroul Permanent Național. A scris doar un mesaj pe Facebook, fără să anunțe vreo candidatură. ”PSD este singurul partid care are soluţii şi propuneri pentru cetăţenii României. La fel de adevărat este faptul că PSD este un organism viu, dar care are capacitatea de a discuta ca o echipă unită, cu obiective comune. Cred că și în aceste momente trebuie să fim solidari și să susținem noi, toți membrii acestui partid, eforturile pe care PSD, alături de ALDE, le face la nivel guvernamental, anume să facă o viaţă mai bună românilor! Am ținut să fac aceste precizări, mai ales că în ultima perioadă am citit în unele ziare lucruri cu care nu sunt de acord, precum: război crunt în PSD, unii contra altora, Oprişan contra Dragnea, tot felul de asemenea aprecieri, după părerea mea, false! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Mesajul este destul de ambiguu, putându-se interpreta și că va face parte dintr-o echipă de conducere și că nu va candida pentru vreo funcție. Relațiile glaciale dintre Liviu Dragnea și Marian Oprișan sunt binecunoscute iar la finalul săptămânii trecute se știa că președintele PSD nu vrea să-i facă nicio concesie șefului de la Vrancea. Este, totuși, posibil ca Dragnea să prefere să închidă (măcar pentru o perioadă) un front de luptă internă și să-i dea o mică satisfacție lui Oprișan, prin acceptarea acestuia ca vicepreședinte (pe lângă alți 15 vicepreședinți). Deocamdată, candidaturile nu sunt bătute în cuie iar jocurile nu par a fi făcute 100%. Se pare că depunerea candidaturilor pentru funcțiile din BPN are ca termen limită ziua de joi, 8 martie.