Tinerii sunt așteptați să călătorească în Europa. Au început înscrierile în programul DiscoverEU

0
266

Pe 15 martie au început înscrierile în programul DiscoverEU, promovat de Uniunea Europeană și dedicat tinerilor care au împlinit 18 ani. DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care le oferă tinerilor posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), tinerii vor putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Participanții selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va permite să beneficieze de reduceri la vizite culturale, activități de învățare, sport, transport local, cazare, masă etc.

De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, peste 200 000 de tineri au primit permise de călătorie. Runda actuală de înscrieri se încheie miercuri, 29 martie 2023, la ora 12:00 (ora Bruxelles-ului). Pentru a fi eligibil, trebuie:

 • să te fi născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv)
 • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
 • să fii cetățean sau rezident legal într-una din următoarele țări:

– unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau
– una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Apoi, tinerii vor trebui să răspundă la un quiz. Cei selectați pot călători pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. (sursa și detalii AICI și AICI)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentBărbat plecat de la domiciliu de joi, căutat de familie și polițiști
Articolul următorSe anunță un nou cutremur pe piața asigurărilor: Euroins ar putea intra în insolvență