Tinerii se pot înscrie și în acest an în programul de călătorie în Europa, la preț redus

0
473

Datorită DiscoverEU, 35.000 de tineri vor primi câte un permis de călătorie, pentru a explora Europa şi patrimoniul său cultural bogat, pentru a-şi lărgi orizonturile şi a acumula experienţe utile. Cererea de propuneri este deschisă candidaţilor în vârstă de 18 ani din toate statele membre ale UE şi din ţările terţe asociate la program. Pentru a câştiga un permis de călătorie, tinerii trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări, precum şi la o întrebare de departajare.

Candidaţii născuţi între 1 iulie 2004 şi 30 iunie 2005 şi care au răspuns corect la quizul de selecţie vor putea călători în Europa timp de până la 30 zile, între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Cei care împlinesc 18 ani în a doua jumătate a anului viitor se vor putea înscrie în runda din octombrie 2023. Mariya Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat: „Suntem bucuroşi să punem la dispoziţie, pentru 2023, un număr total de 70.000 de permise de călătorie pentru tineri de 18 ani care vor putea să descopere Uniunea noastră prin propria experienţă.” Întrucât DiscoverEU face parte din programul Erasmus+, participanţi din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia sunt, de asemenea, eligibili pentru a candida.

La fel ca în runda anterioară, participanţii vor continua să beneficieze de un card de reduceri cu peste 40.000 de posibilităţi de tarife reduse pentru transportul public, cultură, cazare, alimentaţie, sport şi alte servicii disponibile în toate ţările eligibile. Ei vor putea, de asemenea, să participe la întâlnirile DiscoverEU, care propun programe culturale interesante cu o durată de 1 până la 3 de zile în toate ţările Erasmus+. (Reprezentanța Comisiei Europene în România)