Tineri implicați în acțiuni de ecologizare, în județ

0
267

Asociația “Change Your Lifestyle for You” a derulat proiectul „Tinerii ecologisti”, în perioada 20 septembrie – 19 noiembrie 2021, activitățile desfășurându-se în județul Vrancea, finanțate de Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea. Prin derularea acestui proiect, ne-am propus a promova un comportament ecologic care să ajute la schimbarea atitudinii societății față de mediul înconjurător, pentru care suntem responsabili cu toții!

Workshop-ul „Tinerii ecologiști”, desfășurat în cadrul proiectului de tineret „Tinerii ecologiști”, le-a propus tinerilor, timp de 3 zile, să intre în aventura cunoașterii si a informării despre politicile de mediu naționale si ale UE. În cadrul workshop-ului s-au definit concepte precum: asigurării unui mediu cât mai curat și sănătos, legislația pentru protecția mediului, să le dezvolte creativitatea prin reutilizarea creativă a unor deșeuri, dar și a dezvoltării spiritului civic și a încurajării voluntariatului. În cadrul proiectului „Tinerii ecologisti”, au avut loc 3 acțiuni de ecologizare în județul Vrancea. Activitățile au avut ca scop conștientizarea importanței unui mediu mai curat, creșterea interesului pentru activitățile de ocrotire a mediului precum și promovarea regulilor de protejare și respectare a mediului.

Dincolo de efectul imediat, proiectul „Tinerii ecologiști” și-a propus și să contribuie la conștientizarea, în rândul tinerilor din județul Vrancea, a importanței asigurării unui mediu cât mai curat și sănătos, dar și a dezvoltării spiritului civic și a încurajării voluntariatului. Păstrarea curățeniei în comunitate ține de educație și este primul pas pentru respectarea reciprocă a membrilor comunității.

Pentru ca acest proiect să se materializeze, parteneri principali au fost: Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”, Muzeul Etnografic Paltin, Școala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” din Focșani. (Asociația “Change Your Lifestyle for You”)