Terasele, piscinele, zonele de agrement și mijloacele de transport, verificate, duminică, de peste 200 de lucrători MAI, ANPC, DSVSA, ITM și DSP

0
251

Ieri, 12 iulie a.c., toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În total, peste 200 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Sănătății, ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, restaurante, terase, piscine, piețe, zone de agrement și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în perioada stării de alertă. Au fost verificate 69 de locații și 27 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 197 de persoane. Echipele mixte de control au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei, fiind totodată dispusă măsura confiscării mai multor bunuri, în valoare de 3.444 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților  în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 19.

EXEMPLE:

1. La data de 12 iulie a.c., cu ocazia controlului efectuat la o piscină de pe raza municipiului Focșani, a fost depistat un tânăr de 28 ani și o tânără de 22 de ani, care, la momentul intrării în incinta unității, nu purtau măști de protecție. Cei doi au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020.

2. La data de 12 iulie a.c., ora 21.30, cu ocazia controlului efectuat la un restaurant de pe raza municipiului Focșani, s-a constatat faptul că reprezentanții societății comerciale au permis accesul clienților într-o încăpere în care era interzisă servirea publicului, fiind identificate și mese la care se aflau mai mult de 4 persoane. De asemenea, s-a constatat faptul că fumatul fusese permis în aceea încăpere, iar reprezentanții societății nu au asigurat verificarea periodică a mijloacelor de primă intervenție. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19. (IPJ Vrancea)