Tensiuni în PSD Suraia, după alegerea noii conduceri a organizației locale și stabilirea candidatului pentru postul de primar

0
770

Luni seară a avut loc o ședință de alegeri în cadrul organizației PSD Suraia. Pesediștii din Suraia și-au ales o nouă conducere, după ce Aurel Hărăbor a făcut un pas în spate. De altfel, fostul președinte al organizației nici nu a fost prezent la ședință. Un alt om important din organizație, consilierul local Daniel Lazăr, a lipsit și el de la ședință, deși s-a aflat foarte aproape de a fi nominalizat drept candidatul PSD pentru funcția de primar. În urma votului celor prezenți, președinte a fost ales Romeo Vasilescu, personaj cu o anumită ”istorie” în comună, cumătru cu Raluca Dan, secretarul general al județului. Actualul viceprimar, Constantin Dobrin, a fost ales prim-vicepreședinte. Trezorier al organizației a fost desemnat ginerele primarului, Marius Iulian Ipate-Grosu. De altfel, primarul în funcție, Vasile Grosu, va fi, până la urmă, candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea comunei.

Se pare că noile mișcări din interiorul organizației i-au nemulțumit pe mulți dintre vechii membri și lideri ai PSD Suraia. Aceștia nu numai că s-au retras (precum Hărăbor și Lazăr), dar aduc o serie de acuze și reproșuri la adresa noii conduceri. ”Știți cu toții că am fost membru PSD și că am încercat neîncetat în ultimii 4 ani să arat tuturor că nu are importanță partidul ci calitatea de oameni a celor care îl alcătuiesc. Voi m-ați contrazis neîncetat și se pare că ați avut în mare parte dreptate. La Suraia, PSD-ul este un partid care supraviețuiește cu bani, cu banii cetățenilor. Atât. Se cumpără mandate și voturi. Nimic pentru Suraia, nimic pentru surăieni. Să-i dau o ultimă idee candidatului PSD. Calcul ipotetic: dacă plătește 1000 de cetățeni cu 100 euro fiecare îl mai costă încă 100.000. Cu suta de mii dată șpagă pentru un nou mandat se face în total suma de 200.000. Păi asta e nimica toată pentru el. Și-i scoate înapoi în primul an de mandat.”, a scris, pe Facebook, Ionuț Avram, un fost membru activ al PSD Suraia.

La rândul lor, alți cetățeni ai comunei s-au arătat nemulțumiți de modul în care și-ar face campanie electorală primarul în funcție. ”Acum, ședință PSD Suraia, probabil sunt alegeri interne. Întrebarea este ce caută mașina comunei Suraia, în afara orelor de program, la o ședință de partid, oricare ar fi el??? Răspundem tot noi. Actualul primar își face campania electorală și treburile de partid pe banii și cheltuiala cetățenilor comunei.”, potrivit surăienilor din Alianța pentru Unirea Românilor. (foto: AUR Suraia Facebook)