Te deranjează un câine? Primăria Focșani te scapă de el cu 100 de lei

0

Primăria Focșani a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind modificarea unei hotărâri de consiliu local care specifică condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice și de companie în municipiul Focșani. Este vorba de o propunere venită din partea directorului Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice, Marian Lungu, care vrea să modifice două articole din vechea hotărâre.

Astfel, art. 13 din vechea hotărâre va avea următorul cuprins. „La solicitarea persoanelor fizice, juridice sau unități administrativ-teritoriale situate în vecinătatea municipiului Focșani, se pot efectua operațiuni de capturare, transport, cazare, îngrijire, eutanasiere și neutralizare contra cost cu obligația achitării sumei de 100 lei/câine”, se arată în modificările aduse. Cu alte cuvinte, dacă te deranjează un câine, Primăria Focșani te scapă de el dacă plătești 100 de lei.

În același timp, la padocul Primăriei focșănenii deținători de câini care nu au unde să-i țină pe perioada cât sunt plecați în concedii,  sau, spre exemplu, de Revelion, îi pot caza, în regim de pensiune la padocul Primăriei.

„Pentru persoanele fizice și juridice interesate se pot asigura servicii de cazare în regim de pensiune pentru câine contra sumei de 70 de lei/zi/cazare, sumă ce se va achita anticipat”.

Modificările mai vizează și faptul că proprietarii sau deținătorii de câini, atât persoane fizice, cât și juridice, pot preda către adăpostul public al Direcției de Dezvoltare câini pe care nu doresc să-i mai întrețină.

„Puii sub patru luni vor fi primiți în adăpost numai însoțiți de mamă. Prima asigurată pentru predarea unui câine va fi de 20 de lei”, se arată în modificările propuse spre dezbatere publică.