Tavanul locuinței de serviciu a actorului Adrian Damian a căzut din cauza fisurilor. De 12 ani, Primăria Focșani refuză să repare acoperișul blocului

0
115

Unul dintre cei mai cunoscuți actori focșăneni a ajuns la capătul răbdării. ”Mulțumesc Primăriei Focșani pentru „grija” deosebită pe care o are față de chiriași și pentru „promptitudinea” cu care răspunde nevoilor stringente ale acestora! Asta este așa zisa locuință de serviciu. I-a durut fix în pix din 2007 până în ziua de azi!”, a postat actorul Adrian Damian pe Facebook.

Povestea este următoarea. Adrian Damian a primit, în 2006, un apartament de serviciu la ultimul etaj al blocului L2 (blocul turn) din cartierul Sud. Deși anunțat ca renovat, se pare că la acoperiș nu au mai ajuns materialele. Din 2007, plouă continuu în apartamentul de la ultimul etaj, unde locuiește Adrian Damian. Actorul și-a făcut singur reparațiile, la început. Dar degeaba. În următorii ani, acoperișul a cedat din nou, mai ales pe timpul iernilor, când se acumulează o cantitate mare de zăpadă. Adrian Damian spune că a făcut numeroase memorii către administrația locală pentru a repara acoperișul, însă fără succes. ”Încă de la prima mea sesizare, din 2007, cei de la Primăria Focșani au promis că vor repara acoperișul. Eu mi-am făcut reparațiile prin casă, dar de la primărie nu a venit nimeni să repare acoperișul. Și, ce am reparat eu, s-a distrus din nou, când a început să curgă apă prin tavan: mobilă, pereți, cărți etc. Am făcut memorii aproape an de an, de câte ori se inunda apartamentul. Acum doi ani am depus iar un memoriu, fără răspuns, anul trecut am depus încă un memoriu. A venit o comisie, oamenii au vizitat apartamentul, au făcut poze și au plecat. Atât. Acum a căzut tavanul. Aștept din partea Primăriei Focșani o altă repartiție sau să repare acoperișul”, ne-a declarat chiriașul Primăriei Focșani.

În anul 2009, de Crăciun, tavanul a căzut sub greutatea zăpezii, provocând distrugeri atât în apartamentul actorului cât și la vecini. Atunci, actorul focșănean a realizat o filmare pe care a postat-o pe youtube.

Între timp, exasperat că autoritățile nu iau nicio măsură, Adrian Damian s-a hotărât să nu mai achite chiria apartamentului. Primăria i-a trimis somații și, în decembrie 2018, l-a acționat în instanță.