marți, iulie 16, 2024
AcasăEconomicTarom, în picaj accelerat. Piloții și-au luat liber și cer salarii mai...

Tarom, în picaj accelerat. Piloții și-au luat liber și cer salarii mai mari

Cu un consiliu de administrație numit politic în care se regăsesc mereu aceiași oameni, confruntată cu grave acuzații de nepotism și zeci de funcții de conducere inutile, compania aviatică Tarom a fost paralizată de o grevă spontană a piloților care și-au luat liber pe motiv de sănătate. „Îmbolnăvirea” subită a piloților de la Tarom, care a condus la anularea mai multor curse în plin sezon estival, poate fi explicate și din prisma planului de reorganizare al companiei, după ce firma a primit un ajutor de stat generos, în valoare de 94 milioane de euro.

Prin hotărârea de guvern din mai 2024 se stabilește că „ministerul Transporturilor și Infrastructurii va lua măsurile necesare pentru a se asigura că atingerea țintelor de performanță și implementarea măsurilor prevăzute în planul de restructurare al Companiei Tarom se regăsesc ca obligații și, după caz, indicatori de performanță în contractele de mandat ale administratorilor companiei, în condițiile ordonanței privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”. În 2023, compania estima pierderi de 62,4 milioane lei şi venituri totale de 2 miliarde lei.

În 2022, compania avea 1182 de angajați, în creștere cu 3% față de anul precedent. Un an mai târziu, potrivit datelor de la ministerul de Finanțe, compania cumulase datorii de 102 milioane de lei: 34 de milioane la bugetul de stat, 53 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale și 14 milioane la asigurările de sănătate. Cu mandate provizorii prelungite cu câte 4 luni, directorii numiți au lăsat dezastru în contabilitatea companiei.

Articolul complet poate fi citit pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu