Tarife mai mari la Focşani pentru servicile de apă şi canalizare

0

Noua Strategie de evoluție tarifară 2016-2022 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare a S.C. Compania de Utilități Publice S.A. Focșani, care urmează să fie votată de consilierii locali, prevede tarife mai mari, în fiecare an, până în anul 2022, pentru serviciile de apă şi canalizare. Creşterile de preţuri sunt puse pe seama investiţiilor care ar urma să fie făcute în perioada următoare de CUP, în etapa a doua a extinderii și modernizării sistemului de apă și canalizare, cu fonduri europene, de data aceasta în mediul rural.

“Pentru a acoperi necesarul de flux de numerar, inclusiv costurile de înlocuire la nivelul perioadei investiților este nevoie de o ajustare în termeni reali de 1,5%, până inclusiv în 2021. Ajustarea în termeni reali va fi de 10%”, după cum se menţionează în Strategie.

La canalizare, creşterea va fi mai mare, de 24% şi se va face după cum urmează: 1,5% în anul 2017, 3% în 2018-2020 și 8,5 % pentru 2021 și 2022.

Directorul Companiei de Utilități Publice, Gh. Vasilescu, estimează că investiţiile în extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare vor demara, cel mai probabil, în primăvara lui 2018.

 “Contractul se va semna în curând, pentru că este nevoie și de aprobarea acestei strategii. Cred că în toamnă să se înceapă licitațiile iar din primăvară să demareze investițiile în județ”, ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP.