Târgul educațional al elevilor, astăzi și mâine, la Focșani

0
96

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, singura structură reprezentativă a drepturilor şi nevoilor elevilor, continuă demersurile în îmbunătățirea mediului de dezvoltare a elevilor prin târgul educațional de facultăți intitulat „TEF”, în perioada 20-21 aprilie.
Târgul educațional organizat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, cu sprijinul Primăriei municipiului Focşani și al Instituției Prefectului județului Vrancea, se află la cea de a III-a ediție, adunând anual o pondere semnificativă din sectorul de elevi din învățământul liceal. Acest eveniment îşi propune să sprijine elevii în a-şi trasa și concretiza traseul studențesc prin punerea la dispoziție a unor informații din fiecare domeniu de activitate. În fiecare an, TEF se bucură de susținerea a unui număr maxim de 10 facultăți şi organizații de studenți. Anul acesta, echipa CJE Vrancea a crescut standardele evenimentului prin participarea a 30 de organizații studențeşti din țară. De asemenea, este adăugat un element de noutate în ziua de 20 aprilie, care va consta în workshop-uri, training-uri şi dezbateri publice ce vizează orientarea în carieră, diminuarea fenomenului de fake news, oportunități pentru învățământul profesional şi tehnic şi alte subiecte de interes public pentru comunitatea vrânceană de care tinerii trebuie să fie conştienți şi informați. Ziua de 21 aprilie va fi dedicată târgului educațional propriu-zis.
Pe data de 20 aprilie, la Colegiul Național „Unirea”, evenimentul va pune la dispoziție un workshop susținut de Cristina Jamschek, reprezentant al CJI (Centrul pentru Jurnalism Individual), între orele 10:00-13:00. Programul continuă cu cel de-al doilea workshop cu sprijinul AJOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă) prin doamna director executiv Marina Danțis, între orele 13:00-15:00. Prima zi TEF se va încheia cu atelierul lui Gabriel Carnariu, preşedintele Federației Tinerilor din Bacău, care va deschide subiectul voluntariatului şi al startului într-un ONG, între orele 16:00-18:00. Ziua de 21 aprilie, va realiza contactul dintre participanți şi reprezentanții a 30 de facultăți din Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Galați, Cluj, Bacău şi Constanța, lista totală fiind afişată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. (comunicat CJE Vrancea)