Tânăr din Tecuci, cercetat de polițiștii din Panciu pentru că a înșelat un angajat al unei firme de curierat

0
751

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Panciu efectuează cercetări faţă de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, bănuit că ar fi înşelat un operator de curierat. Prejudiciul, în cuantum de 3500 de lei, a fost recuperat în totalitate.
La data de 5 iulie a.c., un bărbat, de 44 de ani, din comuna Străoane, a sesizat Poliţia din Panciu cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Astfel, bărbatul a relatat poliţiştilor că la data de 3 iulie a.c., în jurul orei 11.30, în calitate de angajat al unei firme de curierat, având de înmânat un colet cu deschidere la livrare, s-a întâlnit cu o persoană necunoscută (care se folosise de un nume fictiv), care a comandat un telefon mobil prin intermediul unui site de vânzări în valoare de 3500 de lei şi care, profitând de neatenţia sa şi sub pretextul că respectivul telefon mobil nu funcţionează, ar fi schimbat telefonul în cauză cu un altul asemănător, nefuncţional.
În urma activităţilor specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate de poliţiştii pănceni, s-a stabilit faptul că bănuitul ar fi contactat prin intermediul unui site de vânzări un bărbat din municipiul Oradea, judeţul Bihor, pentru achiziţionarea unui telefon mobil pe care acesta din urmă îl expusese spre vânzare, cu preţul de 3.500 lei. A convenit cu această persoană ca telefonul să îi fie livrat prin curier, cu deschidere la livrare la o adresă din oraşul Panciu, dar s-ar fi folosit de un nume fictiv. Pentru administrarea probatoriului, vineri, 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Panciu au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi, la locuinţa bănuitului, un tânăr de 20 de ani, de unde au ridicat mai multe telefoane mobile, o tabletă şi obiecte de îmbrăcăminte. Tânărul de 20 de ani din judeţul Galaţi este bănuit că la data de 3 iulie a.c. s-ar fi întâlnit cu reclamantul în oraşul Panciu pentru livrarea produsului şi, profitând de neatenţia acestuia, ar fi schimbat telefonul cu un alt telefon, cu o valoare mult mai mică. Ulterior i-ar fi reproşat curierului că telefonul este nefuncţional şi că refuză să plătească, cerând să îi fie returnat expeditorului. Totodată, tânărul este bănuit că ar fi comercializat ulterior telefonul primit, cu suma de 2.800 lei, unui bărbat din municipiul Focşani, de unde a fost recuperat de poliţişti şi restituit deţinătorului legal.
Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului. (IPJ Vrancea)