Surse: PSD îl va înlocui pe prefectul Sorin Hornea, până la alegerile europarlamentare? Miza ar fi invalidarea Referendumului pe Justiție

0
91

Pe surse s-a auzit că, zilele următoare, Guvernul va emite o hotărâre prin care îl va demite pe Sorin Hornea din funcția de prefect al județului Vrancea. Hornea ar urma să fie înlocuit cu un om în care PSD ar avea deplină încredere. Unul dintre numele vehiculate ar fi cel al directorului Direcției Agricole Vrancea, Ticu Costandache. PSD și ALDE pregătesc un plan care să aibă ca rezultat invalidarea Referendumului pe Justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Pentru acest lucru trebuie să fie cât mai puțini români care votează și la Referendum, odată cu votul dat la alegerile europarlamentare. Pentru invalidarea unui referendum este nevoie de o prezență mică la urne, sub 30% din numărul alegătorilor înscriși în Registrul Electoral. Cum prezența la alegerile europarlamentare a fost, până acum, foarte mică, guvernanții vor ca participarea la Referendumul pe Justiție să fie și mai scăzută. Liderii ALDE și-au îndemnat, public, membrii și susținătorii să nu participe la acest referendum. În schimb, liderii PSD nu au făcut acest lucru pe față, pentru a nu fi acuzați că sprijină corupții și infractorii. Dar în subteran se lucrează intens la invalidarea Referendumului.

O prezență mică la Referendumul pe Justiție ar putea fi ”ajutată” în ziua votului prin mai multe mijloace, pe care Dragnea&comp le cunosc foarte bine. Pentru asta, întreg personalul din administrația guvernamentală trebuie să fie de ”încredere”. Nu l-au schimbat, până acum, pe Sorin Hornea din fruntea Prefecturii Vrancea din motive pe care nu e cazul să le detaliem acum. I-au adus, însă, pesediști de nădejde în jur, inclusiv subprefectul Cristina Stoica. Așa că, schimbat sau nu, Hornea nu s-ar putea opune eventualelor mașinațiuni din ”pix” sau acțiuni ale unor personaje fidele PSD-ului din diverse instituții ale statului. Biroul Electoral Județean este condus de magistrați, dar BEJ-ul este dominat de oamenii PSD iar logistica este a Consiliului Județean Vrancea, o instituție în care șeful PSD Vrancea se comportă ca un adevărat stăpân. Iar din celelalte instituții ale statului, inclusiv din MAI, nu știm cine ar putea crâcni în fața directivelor de partid.