Suraia, o comună care ar putea fi condusă de o femeie după alegerile din 27 septembrie

0
836

Puține femei s-au încumetat să intre în competițiile electorale pentru funcțiile din administrația publică (primar și președinte de consiliu județean). Și mai puține au avut câștig de cauză. În comuna Suraia, la scrutinul din 27 septembrie, s-a înscris, acum, și o femeie. Maria Stroe vrea să conducă una dintre cele mai importante localități rurale din Vrancea și și-a depus candidatura pentru funcția de primar, din partea PNL. ”Intrăm în cursă pentru că:

– ne pasă;

– ne dorim împreună cu dumneavoastră să schimbăm Suraia în bine;

– ne dorim ca surăienii care au fost nevoiți să plece din localitatea noastră pentru un trai mai bun să poată reveni cu drag acasă;
ne dorim o administrație bazată pe dialog, transparență, accesarea fondurilor europene și nu pe promisiuni electorale din patru în patru ani!
Să fim orientați către soluții, progres și asumare. Puterea de muncă și încrederea că se poate vor duce către rezultatul final de reușită a echipei PNL, rezultat care trebuie să fie benefic tuturor surăienilor. Îmi asum cu responsabilitate un program în care cred și pe care alături de dumneavoastră îl vom realiza. Vom demonstra că Suraia este localitatea în care se poate și în care se muncește.”, a transmis Maria Stroe, după depunerea candidaturii sale și a echipei de consilieri PNL.
În acest moment, în Vrancea sunt doar două femei care ocupă fotoliul de primar: Elena Gîrneață (la Slobozia Ciorăști) și Nuți Balinca (la Nănești). Deși am căutat prin documente, nu am găsit nicio femeie viceprimar. Printre femeile care vor candida pentru funcții importante din administrația publică, la alegerile din 27 septembrie, se mai numără Maricica Vrabie (pentru postul de președinte al Consiliului Județean) și Corina Atanasiu (pentru postul de primar al municipiului Focșani).