Studenții de la ASE vor face practică în unitățile Altex

0
200

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, anunţă încheierea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic si de administraţie publică din România, deschizând astfel studenţilor calea oportunităţilor de aprofundare a cunoştinţelor teoretice, precum şi de integrare profesională, după terminarea facultăţii.
Prin acest acord, Grupul Altex şi Academia de Studii Economice din Bucureşti vor dezvolta şi organiza proiecte comune, dar şi cursuri sau conferinţe care să atingă teme actuale de interes legate de industria de retail, vor conlucra pentru studii de cercetare, vor colabora în vederea implementării unor proiecte cu finanţare nerambursabilă. Totodată, activităţile ştiinţifice din cadrul ASE vor fi susţinute activ de Altex, la fel şi îmbunătăţirea şi dezvoltarea bazei materiale a Academiei.
Aspectul cel mai important este asigurarea de stagii de practică în cadrul unei companii româneşti, lider pe piaţă în retail. Astfel, studenţii Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor avea oportunitatea să aprofundeze cunoştinţele teoretice dobândite pe băncile facultăţilor şi să îşi îmbunătăţească abilităţile profesionale practice, având acces la expertiza specialiştilor Altex şi la training-uri pentru a înţelege cum se desfăşoară activităţile specifice ale fiecărui departament în parte, dar şi cum să utilizeze cele mai noi tehnologii implementate de retailer la nivelul companiei.
Parteneriatul strategic dintre retailer şi Academia de Studii Economice din Bucureşti a fost semnat în cadrul unei cermonii restrânse la care au participat CEO-ul Altex România, Dan Ostahie, precum şi Rectorul ASE, prof.univ.dr. Nicolae Istudor. „Grupul Altex şi-a propus o implicare activă şi pe termen lung în formarea viitorilor profesionişti, în beneficiul ambelor organizaţii. Astfel, prin acest demers, grupul nostru de companii are oportunitatea de recrutare a tinerilor absolvenţi sau masteranzi ai facultăţilor Academiei de Studii Economice (Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Marketing, Facultatea de Management, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, etc.) care îşi pot iniţia sau dezvolta cariera profesională. Pe de altă parte, Grupul Altex oferă un studiu valoros de antreprenoriat autentic dezvoltat în condiţiile de economie de piaţă din România din ultimii 30 de ani, studiu care poate inspira şi forma tânăra generaţie de antreprenori”, declară Dan Ostahie, CEO-ul Altex România. „Ne bucurăm să semnăm astăzi un parteneriat strategic cu o companie antreprenorială românească. Prin acest parteneriat, ne susţinem reciproc: universitatea noastră va sprijini dezvoltarea companiei Altex, atât pe piaţa din România, cât si din străinătate, susţinând în acelaşi timp dezvoltarea capitalului românesc, prin studii si analize elaborate în comun, prin programe de pregătire a specialiştilor din cadrul companiei. Totodată, ne bucurăm să vă anunţăm că Altex va susţine universitatea în modernizarea bazei tehnico-materiale şi în implicarea specialiştilor din cadrul companiei în proiecte educaţionale. Studenţii din universitatea noastră vor avea acces la resursele practice ale companiei şi suntem, convinşi că prin astfel de parteneriate contribuim la sporirea angajabiliăţtii absolvenţilor noştri.”, declară prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.
Parteneriatul ASE-Altex răspunde nevoii tot mai mari de educaţie practică, adaptată la mediul de business actual. În condiţiile în care România se confrunta încă dinaintea pandemiei cu o criză de forţă de muncă, actualul context este şi mai dificil. Studenţii au, în acest fel, o şansă în plus să-şi desăvârşească studiile şi să se poată integra, apoi, pe piaţa muncii. (sursa: ASE)