Structură de coordonare a alegerilor parlamentare la Ministerul de Interne

0
75
Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a depus ieri jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. După ceremonie, Dragoș Tudorache a prezentat câteva dintre prioritățile sale în fruntea MAI. Principala țintă a noului titular de la Interne o reprezintă organizarea alegerilor parlamentare, care vor avea loc pe data de 11 decembrie. ”Începând de mâine voi crea o structură de coordonare care să aibă organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structură de comandă care va ţine şi legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar, în acelaşi timp, o structură care să poarte un dialog continuu, constant cu partidele politice, care sunt actorii principali ai următoarelor trei luni. Obiectivul meu în acest domeniu este să menţin neutralitatea şi echidistanţa totală a acestui minister, a tuturor celor care lucrează în acest minister până la alegeri. Este un mesaj foarte clar pe care l-am dat şi colegilor din structura de comandă, pentru a-l da mai departe celor din subordinea lor”, a precizat Dragoș Tudorache într-o conferinţă de presă susţinută la minister.
El a mai anunţat că va transmite acest mesaj şi prefecţilor în zilele următoare şi a subliniat că este esenţial ca Ministerul Afacerilor Interne să rămână echidistant și neutru în pregătirea alegerilor. Noul ministru a atras, însă, atenţia şi asupra importanţei pe care o au eficienţa şi integritatea procesului electoral, reamintind în acest sens că la alegerile locale a fost utilizat cu succes un software menit să combată votul multiplu. Dragoș Tudorache a anunțat că vor fi gândite şi alte măsuri care să asigure integritatea procesului electoral. ”E clar că pentru acest Guvern şi pentru mine personal, în următoarele trei luni, este esenţial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope. Competenţa Autorităţii Electorale Permanente este limpede, dar Ministerul de Interne trebuie să ajute, să susţină toate activităţile care urmează să fie derulate de acum şi până în decembrie. Săptămâna trecută, în Guvern, au fost adoptate hotărârile privind calendarul de desfăşurare a procesului electoral, precum şi toate măsurile care urmează să fie întreprinse, multe dintre ele măsuri care revin Ministerului de Interne”, a declarat noul șef de la Interne.
fbf-300x250De altfel, și preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, noului ministru de interne, Dragoş Tudorache, că principala misiune este aceea ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în perfectă ordine şi „să avem garanţia că rezultatul nu este viciat în niciun fel. (…) Ne aşteaptă alegerile parlamentare, chiar dacă nu MAI le organizează, ci Autoritatea Electorală Permanentă, ministerului îi revine un rol foarte important în asigurarea ordinii şi disciplinei. Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, pentru consolidarea democraţiei în România şi pentru a da credibilitate procesului electoral să se desfăşoare în perfectă ordine, să avem garanţia că rezultatul nu este viciat în niciun fel”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după depunerea jurământului de către noul ministru al Afacerilor Interne.