Ștefan Mandachi, omul cu metrul de autostradă: ”Ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că, după 162 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859?”

0
400

Pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-ați ști… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăți cu privire la autostrada de la noi și m-a pus pe silent. Poate își imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt și nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României). Probabil că de la București nu se vede suficient de clar borna ”kilometrică” de la metrul de autostradă, așa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUȚ MAI VIZIBILĂ.

Ce facem acolo? Fiecare face ce vrea… (eu, de pildă, încă mă mai gândesc…), dar ceilalți pot să scrie o scrisoare pentru guvern, poate lor le răspunde… Foi și pixuri aduc eu. Aaa, și cutie poștală, era să uit :))) Mă rog, important e să fim acolo.

Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că, după 162 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859…  Și mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză și plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult. (Ștefan Mandachi, Facebook)