Sprijin pentru 40 de bolnavi de tuberculoză din Vrancea

0
815

Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă Filiala Constanța implementează în, perioada 1 iunie – 1 august 2022, proiectul „Suport pentru pacienții cu tuberculoză din Vrancea”, care își propune să vină în ajutorul pacienților din județul Vrancea prin distribuirea unor pachete sociale cu produse alimentare și de igienă pentru creșterea calității vieții. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Tuberculoza reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai serioase amenințări în domeniul sănătății publice, la nivel mondial. România, deși a înregistrat în ultimii 10 ani o scădere a numărului de cazuri, continuă să se situeze pe primul loc în UE. Tratamentul corect și complet al tuberculozei înseamnă medicamente adecvate și alimentație consistentă. Potrivit datelor furnizate de către Asociația pentru Sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă, peste 80% din pacienții cu TB MDR/XDR cărora organizația le-a oferit servicii sunt săraci sau sunt la limita sărăciei (venituri între 0 și 700 lei lunar pe cap de membru de familie). Obiectivele proiectului sunt:

 • Creșterea calității vieții unui număr de 40 de pacienți cu tratament tuberculostatic din Dispensarele PNF Vidra și Adjud.
 • Sensibilizarea populației generale în privința importanței suportului acordat pacienților cu tuberculoză și a combaterii stigmatizării.

Locul de desfășurare al proiectului este în dispensarele PNF din localitățile Vidra și Adjud din județul Vrancea. Pachetele cu produse alimentare și de igienă vor fi distribuite de către dispensarele partenere și echipa ASPTMR Constanța, către persoanele în cazul cărora aceste pachete au un impact benefic.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă. ”Lucrând cu pacienții cu tuberculoză am realizat cât de important este suportul social acordat în cazul persoanelor cu un tratament de lungă durată (tratamentul pentru tuberculoză este de minim 6 luni). Prin acest proiect, susținem pacienții cu tuberculoză din județul Vrancea să finalizeze cu succes tratamentul.”, Costina Roșu, vicepreședintele organizației. (comunicat de presă)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentMașină de poliție, implicată într-un eveniment rutier la intrarea în Vidra
Articolul următorJandarmii asigură ordinea la mai multe manifestări publice din acest weekend