Soprana Angela Gheorghiu și-a lansat cartea autobiografică la București. Primarul Adjudului s-a numărat printre invitați

0
376

Celebra soprană Angela Gheorghiu și-a lansat vineri, la București, cartea autobiografică  „Angela Gheorghiu. O viaţă pentru artă”. Este varianta în limba română a volumului „Angela Gheorghiu: A Life for Art”, semnat de soprană alături de Jon Tolansky. Lansarea cărții a fost un eveniment cultural în sine, la Teatrul Odeon. La evenimentul din Capitală a fost prezent și primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor. Este binecunoscut faptul că Angela Gheorghiu s-a născut și a copilărit în orașul de pe Trotuș. ”A fost o mare onoare să fiu invitat de doamna Angela Gheorghiu – una dintre cele mai mari soprane ale tuturor timpurilor, cetățean de onoare al Municipiului Adjud – la evenimentul prilejuit de lansarea în România a volumului său biografic ”Angela Gheorghiu. O viață pentru artă”, scris în colaborare cu scriitorul, lectorul și realizatorul de documentare Jon Tolansky și apărut pentru prima dată la Londra, în 2018. Dimensiunea culturală a personalității sale și renumele de care se bucură la nivel mondial printre iubitorii muzicii clasice ar trebui să ne facă pe toți mândri că îi suntem contemporani! Îi sunt recunoscător pentru privilegiul de a-i fi alături în această seară specială în calitate de reprezentant al comunității adjudene.”, a transmis Florin Nechifor. De altfel, celebra soprană ar putea participa la un eveniment cultural în orașul natal, la invitația autorităților locale.

Biografia autorizată a Angelei Gheorghiu este alcătuită mai ales din interviuri în exclusivitate și acoperă viaţa şi cariera artistei de la anii copilăriei petrecuţi în România comunistă la debutul spectaculos de la Covent Garden din 1992 şi până la spectacolele celebre de pe marile scene ale lumii. Angela Gheorghiu dezvăluie noi perspective ale interpretării multora dintre rolurile ei legendare şi povesteşte despre colaborările cu cele mai proeminente figuri din lumea operei. Amintirile sopranei sunt ritmate de comentarii şi mărturii ale unor nume celebre din lumea muzicală şi artistică, precum Grace Bumbry, Jose Carreras, Placido Domingo, Marilyn Horne, Bryn Terfel şi Franco Zeffirelli.