Soluția pentru eficiența controalelor: comisarii de la Protecția Consumatorilor nu vor mai purta decolteuri, fuste strâmte, bijuterii (în cazul femeilor), sandale și părul lung (în cazul bărbaților)

0
346

Noul șef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vrea să iasă în evidență, așa cum s-a întâmplat în perioada când făcea controale pe litoral. Horia Miron Constantinescu a emis un ordin intern care stabilește reguli vestimentare pentru angajații instituției. „Ținuta bărbaţilor va fi alcătuită obligatoriu din cămaşă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru şi pantaloni uni care trebuie să fie drepţi, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri. Încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălţăminte în stil sport (teneși, bascheți, adidaşi) şi sandale. Haina de toamnă/iarnă nu va conţine accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică. Bărbaţilor le este interzisă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta. Aspectul facial şi capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaţilor purtarea părului şi a bărbii de o lungime peste medie.” Și femeile-comisar au o serie de reguli și restricții. ”Ţinuta persoanelor de sex feminin va fi alcătuită din rochii fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, clasice, decente sau costum două piese, cu fustă şi pantalon (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decenţă), cămaşă, bluză fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate. Se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decenţă. Se interzice machiajul strident, aspectul facial şi capilar trebuie să fie îngrijit, decent. În exterior se poate purta acoperământ pe cap excluzând şapcă, pălării de plajă, basma, se va adopta stilul clasic. Pentru interior se interzice purtarea oricărui acoperământ pe cap.”

Ce li se mai interzice comisarilor de la Protecția Consumatorilor: „Ţinuta inacceptabilă include pantaloni scurţi, tăiaţi sau colanţi, sandale gen papuci de plajă, pălării sau şepci, cămăşi ieşite din pantaloni sau descheiate, haine mulate indecent, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bancă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane sau imagini, inclusiv creaturi groteşti. Nu vor fi permise articolele de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”. Nu știm dacă noul șef de la ANPC a venit cu idei și propuneri pentru îmbunătățirea și eficientizarea activității, pentru creșterea siguranței alimentare și confortului populației și altele asemenea.