Șoferul unei instituții publice din Panciu, prins în flagrant primind mită. El promisese unei persoane că o va ajuta să se angajeze la o instituție a Primăriei Panciu

0
1164

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, împreună cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea – Poliţia oraşului Panciu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant, ieri, 14 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, o persoană din oraşul Panciu, judeţul Vrancea, conducător auto în cadrul unei instituţii publice locale, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o altă persoană, denunţător în cauză.
Suspectul i-a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul unei societăţi comerciale aflate în subordinea directă a Consiliului Local Panciu, cu scopul de a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul acestei societăţi. Faţă de suspect a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, ulterior, să se aprecieze cu privire la oportunitatea dispunerii altor măsuri.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive faţă de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (comunicat DGA – SJA Vrancea)