Slujbă de hram la Mănăstirea Sihastru

0
797

Mănăstirea Sihastru din județul Vrancea și-a sărbătorit miercuri, 29 iunie 2022, ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Bucuria obștii de maici și a credincioșilor a fost sporită de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de opt ieromonahi, preoți și diaconi, în biserica așezământului călugăresc. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană. În predica rostită, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel și despre chemarea lor de a fi mărturisitori ai Mântuitorului Iisus Hristos în lume. „Cei doi corifei ai Apostolilor, Petru și Pavel, au fost luptători pentru păstrarea neștirbită a dreptei credințe; s-au evidențiat prin smerenie, dar și prin curaj și demnitate. Când a fost vorba de Hristos, de Biserică și de Evanghelie, nu au adoptat o poziție umilă, ci au proclamat adevărul cu demnitate în fața tuturor, inclusiv a regilor și a împăraților, pentru că puneau mai presus de oricine și orice, în lumea aceasta, pe Mântuitorul și Împărăția cerurilor spre care tindeau. De la Sfântul Pavel reținem că «nu avem aici cetate stătătoare, ci o căutăm pe aceea ce va să fie» (Evrei 13, 14). Așadar, din exemplul de viețuire al Sfinților Apostoli Petru și Pavel învățăm cum trebuie să ne trăim viața ca ucenici ai Mântuitorului Hristos, crezând cu toată tăria și trăind credința mărturisită, în sensul că nu trebuie să fie doar una declarativă, ci trebuie confirmată prin fapte. Un creștin adevărat este cel care trăiește conform credinței mărturisite”, a explicat Ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii Mănăstirii Sihastru, trecuți la cele veșnice, apoi a sfințit noua clopotniță a lăcașului monahal, ridicată între anii 2020-2022, la parterul căreia a fost amenajat un pangar. Maica stareță Teoctista Dănilă i-a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ciprian pentru slujirea la hramul din acest an și pentru tot sprijinul oferit la realizarea lucrărilor de zidire și înfrumusețare a clopotniței. (Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentOficial: Guvernul a adoptat OUG privind compensarea prețurilor la carburanți/ De la noapte ar trebui ca benzina și motorina să fie puțin mai ieftine
Articolul următorULTIMA ORĂ Cod portocaliu de vijelii și grindină