Și BCR are o ofertă pentru firmele care își deschid toamna aceasta cont special de TVA

0
101

Pentru aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 706 din 31 august 2017, persoanele juridice plătitoare de TVA care optează pentru plata defalcată sunt obligate să îşi deschidă un cont bancar suplimentar în care să încaseze sumele aferente TVA pentru produsele sau serviciile vândute. Acesta este primul pas pentru toate companiile, de la 1 octombrie a.c. (în sistem obligatoriu de la începutul anului viitor). De asemenea, va fi necesar şi un cont cu aceeaşi destinaţie la Trezorerie, cont în care vor fi virate sumele aferente bugetului. Agenții economici care își deschid din acest an conturi de TVA vor avea parte de o serie de beneficii fiscale din partea statului. Până acum, pe lângă CEC Bank, doar BCR a lansat o ofertă tentantă pentru companii în vederea deschiderii rapide a unui cont de TVA. Iată care este oferta BCR:
– Zero lei comision la deschiderea unui cont;
– Zero lei la încasările prin OP. În schimb, la încasările prin cec sau bilet la ordin se practică un anumit comision (deoarece implică o operațiune manuală din partea băncii);

– Zero lei comision de administrare;

– Zero lei la plata online (se aplică doar comisionul Transfond pentru plățile interbancare);
– Pentru depunderea de OP-uri la ghișeu se percepe comisionul existent deja pentru ordinele de plată pe suport hârtie (comisionul nu este zero deoarece implică o operațiune manuală din partea băncii).