joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateȘeful Romarm, reținut de DNA alături de Victor Pițurcă, este din Focșani

Șeful Romarm, reținut de DNA alături de Victor Pițurcă, este din Focșani

Gabriel Țuțu, director general Romarm, este implicat într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție, ce vizează achiziția de măști anti-COVID, în perioada pandemiei, pentru structurile Ministerului Apărării Naționale. Șeful Romarm și fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore. Potrivit publicației Libertatea, contractul de achiziție a măștilor era în valoare de circa 13,5 milioane de lei, prețul unei măști fiind supraevaluat. Pițurcă și Țuțu vor fi prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Romarm este companie a statului român ce produce armament. Actualul director general, Gabriel Țuțu, este născut în Focșani. Conform propriei prezentări, Gabriel Țuțu a lucrat 10 ani în Serviciul Român de Informații și 5 ani în securitate comercială. Potrivit ziare.com, Gabriel Țuțu a fost angajat al UM 01470 Focșani și este acționar și administrator în trei firme: AL FAYOUM BUSINESS SRL în care este asociat cu David Cristina Roxana (angajată pe filiera PNL la Camera Deputaților și la Secretariatul General al Guvernului); INFOPRIMUS GLOBAL SECURITY SRL și INFOPRIMUS Research SRL. În afară de SRI și Romarm, focșăneanul Țuțu a lucrat în trecut la IPJ Galați, Securent SA (firma celebrului Alexandru Bittner), Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Loteria Română și Autoritatea de Administrare a Activelor Statului.

Despre afacerea cu măști pentru MApN, cu implicarea directorului general Romarm, puteți citi un amplu material realizat de riseproject. (foto: ziare.com)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu