joi, aprilie 25, 2024
AcasăEconomicȘeful ANSVSA: un caz de infectare cu noul coronavirus nu duce la...

Șeful ANSVSA: un caz de infectare cu noul coronavirus nu duce la închiderea hotelului sau a restaurantului

Antreprenorii din turism au avut o întâlnire cu președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Robert Chioveanu. În cadrul discuțiilor, un agent economic a întrebat dacă se închide unitatea turistică în cazul în care apare un caz de COVID-19. Președintele ANSVSA a spus că nu se închide unitatea respectivă, dacă sunt respectate circuitele. „Noi am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care oameni au fost diagnosticaţi în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat? Într-o unitate de procesare carne, unde avea şi tranşare şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte. Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali. Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă să apară un caz pozitiv şi aveți circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a explicat Robert Chioveanu.

Preşedintele ANSVSA le-a cerut agenților economici din sectorul alimentar să respecte regulile, măsurile preventive necesare fiind postate pe site-ul ANSVSA. „Pe site-ul Autorităţii noastre, www.ansvsa.ro, am pus 10 reguli pe care operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să le respecte cu privire la siguranţa alimentelor şi Covid-19, apoi sunt recomandări clare pentru reluarea activităţilor de către operatorii din domeniul alimentaţiei publice. Sunt cerinţe normale, de bun simț. Trei luni de zile ei au fost închiși. Acum îşi deschid afacerile, deci trebuie să avem nişte cerinţe minime, specifice, să se îngrijească și să își ia toate măsurile de precauție, măsuri care înainte de reluarea activităţii să fie adecvate, pentru ca să nu existe un caz de Covid în unitate. Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă s-ar duce vestea că a fost depistat un caz în unitatea dumneavoastră!”, le-a transmis Robert Chioveanu operatorilor din turism.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Șeful ANSVSA: un caz de infectare cu noul coronavirus nu duce la închiderea hotelului sau a restaurantului

Antreprenorii din turism au avut o întâlnire cu președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Robert Chioveanu. În cadrul discuțiilor, un agent economic a întrebat dacă se închide unitatea turistică în cazul în care apare un caz de COVID-19. Președintele ANSVSA a spus că nu se închide unitatea respectivă, dacă sunt respectate circuitele. „Noi am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care oameni au fost diagnosticaţi în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat? Într-o unitate de procesare carne, unde avea şi tranşare şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte. Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali. Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă să apară un caz pozitiv şi aveți circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a explicat Robert Chioveanu.

Preşedintele ANSVSA le-a cerut agenților economici din sectorul alimentar să respecte regulile, măsurile preventive necesare fiind postate pe site-ul ANSVSA. „Pe site-ul Autorităţii noastre, www.ansvsa.ro, am pus 10 reguli pe care operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să le respecte cu privire la siguranţa alimentelor şi Covid-19, apoi sunt recomandări clare pentru reluarea activităţilor de către operatorii din domeniul alimentaţiei publice. Sunt cerinţe normale, de bun simț. Trei luni de zile ei au fost închiși. Acum îşi deschid afacerile, deci trebuie să avem nişte cerinţe minime, specifice, să se îngrijească și să își ia toate măsurile de precauție, măsuri care înainte de reluarea activităţii să fie adecvate, pentru ca să nu existe un caz de Covid în unitate. Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă s-ar duce vestea că a fost depistat un caz în unitatea dumneavoastră!”, le-a transmis Robert Chioveanu operatorilor din turism.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu