Secția de Pompieri Adjud a împlinit 45 de ani

0
514

Prima zi a lunii iulie ne oferă prilejul de a aniversa 45 ani de când a luat fiinţă subunitatea de pompieri de la Adjud. Astfel, la data de 01.07.1975, ca urmare Deciziei 124/25.04.1975 a Consiliului Popular al Judeţului Vrancea, s-a înfiinţat Compania de Pompieri Adjud, în subordinea Grupului de Pompieri Vrancea, având sediul pe str. Izlaz nr.2, în clădirile fostelor ateliere ale Liceului din orașul Adjud. Comanda unităţii era asigurată pe atunci de către  Lt.  Ţepeş Gheorghe. În efectivele acestei structuri, la acea vreme, se regăseau 8 cadre şi 28 militari în termen, având în dotare 3 autospeciale de stins incendii, 1 autocamion de intervenție, 2 motopompe şi alte mijloace specifice.

De-a lungul timpului, această structură s-a dezvoltat şi îmbunătăţit constant, având actualmente peste 80 cadre militare care îndeplinesc misiunile din raionul de intervenție cu 18 autospeciale şi mijloace specifice de intervenţie. În prezent, subunitatea dispune de o dotare cu personal şi tehnică adaptată nevoilor actuale, fiind în măsură să intervină cu operativitate şi eficienţă în vederea gestionării tuturor situaţiilor de urgenţă la care este solicitată, pentru a restabili starea de normalitate. Asigurând intervenţia operativă în zona de nord a judeţului Vrancea şi sudul judeţului Bacău, cu un raion de intervenţie ce cuprinde municipiul Adjud, 12 comune cu 46 sate, Secţia de Pompieri Adjud execută misiuni diverse,  de acordare a primului ajutor calificat și din domeniul situaţiilor de urgenţă, cum ar fi: stingerea incendiilor, descarcerare, înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase (inundaţii, alunecări de teren, etc.), salvări de persoane din medii ostile vieţii şi multe altele. Prin urmare, de la începutul anului și până în prezent, pompierii Secției de Pompieri Adjud au acționat la 750 misiuni, dintre care peste 20 au reprezentat intervenţii pentru stingerea incendiilor, iar alte 430 solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat.

La îndeplinirea obiectivelor și buna desfășurare a activităților subunității și-a adus aportul frumoasa colaborare și susținerea primită din partea tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice locale şi judeţene. Conştienţi fiind de înalta răspundere ce ne revine, asigurăm cetăţenii judeţului nostru că, atât pompierii militari din cadrul Secţiei Adjud, cât şi întregul personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea vor îndeplini, cu dăruire şi profesionalism, datoria onorantă de a veghea la protejarea vieţii,  bunurilor cetăţenilor şi a mediului înconjurător.

La mulți ani Secția de Pompieri Adjud! (ISU Vrancea)