Seară specială pentru pasionații de astronomie

0
692
Reprezentanții Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” ne anunță că astăzi vom avea parte de o seară astronomică deosebită. Potrivit acestora după apusul Soarelui, înspre sud-vest, se vor vedea aproape una de alta planetele Venus și Saturn. Mai sus, în stânga, se află Luna și Jupiter.
De altfel, întreaga săptămână 23-29 ianuarie este una interesantă din punct de vedere astronomic. ”Pe cer, seara, se văd patru planete, Venus, Saturn, Jupiter și Marte. Imediat după apusul Soarelui se văd Venus și Saturn, iar Jupiter și Marte rămân pe cer mai multe ore.

Dimineața se vede planeta Mercur. Soarele se află pe cer în constelația Capricornus, dar noi nu putem vedea acest lucru din cauza luminii zilei. Începând cu 23 ianuarie Luna se vede seara pe cer. Trece pe lângă planetele Venus și Saturn în seara de 23 ianuarie, fiind vizibilă la 30-40 de minute după ce apune Soarele. În serile de 25 și 26 ianuarie Luna se va afla în preajma planetei Jupiter. Pe 28 ianuarie se produce faza de Primul Pătrar, când Luna se vede foarte bine seara pe cer. În acea zi o găsiți cel mai sus pe cer, înspre sud, în momentul când apune Soarele.”, se arată într-un comunicat al Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCăruțaș rănit într-un accident, ajuns la Spitalul Județean Focșani
Articolul următorFOTO Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Focșani / Ciucă și Ciolacu au plecat înainte de Hora Unirii