Se reiau olimpiadele și concursurile școlare, întrerupte de pandemie

0
367

La sfârșitul anului trecut, ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor şi competiţiilor internaţionale pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative desfăşurate în România şi în străinătate cu participarea elevilor români, lista competiţiilor naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative care se organizează şi se desfăşoară în anul şcolar 2021-2022 şi lista activităţilor de pregătire şi selecţie a loturilor naţionale pentru participarea la competiţiile internaţionale.
Se reiau, astfel, în anul şcolar 2021-2022, organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor şcolari 2019-2020 şi 2020-2021. Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele şi concursurile pe discipline şcolare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., şi competiţii interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare şi creaţie digitală.
Ministerul Educaţiei susţine şi recunoaşte participarea elevilor români la 76 de competiţii internaţionale, ce vor avea loc în România şi în străinătate, precum şi organizarea şi desfăşurarea unui număr de 34 de competiţii naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative prin care se va asigura selecţia elevilor care vor participa la competiţiile internaţionale. Ministerul Educaţiei va organiza şi activităţile de pregătire şi selecţie a 36 de loturi naţionale în vederea participării la competiţiile internaţionale. Listele pot fi completate şi cu alte competiţii internaţionale şi naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative, cu avizul Ministerului Educaţiei.
În funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, Ministerul Educaţiei are în vedere completarea cadrului normativ care să permită organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare şi în format on-line, după modelul competiţiilor internaţionale din ultimii doi ani. Listele sunt disponibile AICI. (sursa: Ministerul Educației)

Deciziile oficiale au provocat discuții și critici. Oamenii din învățământ au remarcat lipsa olimpiadelor de limba română, de limba engleză și de istorie. Potrivit Ministerului Educației, lista oficială cu olimpiade și concursuri poate fi completată în perioada următoare.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCursuri de formare profesională organizate în prima lună a anului 2022
Articolul următorArhiepiscopul Ciprian a slujit la Catedrala Unirii din Focșani, în prima duminică a anului