Peste 1000 de fermieri din Vrancea primesc despăgubiri pentru secetă

0
22
Fermierii vrânceni vor primi peste 4,2 milioane de lei drept despăgubiri pentru pagubele produse de seceta din acest an. Conform datelor Agenției Județene de Plăți și Intervenții în Agricultură Vrancea, au fost declarate eligibile 1.034 de cereri de la fermieri care vor beneficia de o sumă totală de 4.261.000 de lei. ”Viramentele s-au făcut. Au fost doar 6 fermieri care aveau conturile închise dar problema s-a rezolvat destul de repede”, ne-a declarat Petrache Riciu, directorul adjunct al APIA Vrancea.
reclama MarcoAgenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a început din data de 22 decembrie să achite către fermieri despăgubirile pentru seceta care a lovit agricultura românească în cursul acestui an.
Compensațiile pentru pierderile suferite vor ajunge la circa 80.000 de agricultori, cei care au reușit să depună cereri și acte doveditoare până la finele lunii noiembrie. Inițial, autoritățile evaluau că seceta a păgubit circa 174.000 de producători agricoli, însă pentru a fi eligibili la plată, proporția pierderilor trebuia să depășească 30% și să existe un proces-verbal care să ateste nivelul în care au fost afectate culturile.