Se pregătește și drumul expres Tișița-Albița, cu legătură la Autostrada Moldovei

0
933

Marți, 07 iulie 2020, Mariana Ioniță, director general al CNAIR, a semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tișița – Albița”, cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică, Asocierea SC Search Corporation SRL–SC EGIS ROMANIA SA. Valoarea contractului este de 11.057.073,07 lei fără tva. Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la data de începere a contractului.

Tronsonul Tișița-Albița face parte din obiectivul de investiții “Autostrada București – Focșani-Albița”. Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum Expres între localitățile Tișița și Albița, realizând legătura rutieră între București și Chișinău, tronsonul fiind situat pe rețeaua TEN-T globală în România. (sursa: CNAIR)

Practic, în zona Tișița, acest drum expres ar urma să se conecteze la Autostrada Moldovei A7. Potrivit datelor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2×2 benzi de circulație (3,5 metri/bandă), zonă mediană de 3 metri și acostamente de 2×2,25 metri, din care 0,75 metri benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5 metri acostament consolidat. În cadrul studiului de trafic, proiectantul va analiza și opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2×2 benzi de circulație în drum expres cu 2×3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.