Se împlinesc 8 ani de la chartarea Clubului Rotary VARANA Focșani

0
547

Pe data de 18 aprilie 2016 Rotary VARANA Focșani aniversează împlinirea a 8 ani de la chartarea Clubului, moment care a marcat intrarea în marea familie Rotary International.
Au fost 8 ani frumoși, plini cu realizări și proiecte care au venit în sprijinul comunității, ani care au demonstrat că ”a servi mai presus de sine” nu este doar un crez ci și un mod prin care membrii Clubului au înțeles să fie alături de cei care au cel mai mult nevoie de un ajutor.
Proiectele Clubului Rotary VARANA au vizat în principal creșterea nivelului de sănătate din județul nostru, sprijinirea copiilor talentați, îmbunătățirea calității mediului înconjurător, promovarea culturii, a artei, a sportului și a valorilor fundamentale ale societății noastre. Printre cele mai importante proiecte se pot enumera: reabilitarea și modernizarea sălii de nașteri, a patru saloane din secția de Pediatrie și a secției de Chirurgie Infantilă și Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, donarea unui defibrilator de ultimă generație pentru secția de Cardiologie a Spitalului și dotarea Centrului de Transfuzii Vrancea cu trei congelatoare și un grup electrogen performant pentru păstrarea plasmei, proiect strategic în condițiile în care județul nostru are un risc seism ridicat.
În acest an atenția Clubului s-a îndreptat către un alt domeniu foarte important, educația copiilor și îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru elevii vrânceni. De asemenea, de-a lungul timpului prin proiectele Clubului au fost sprijiniți copiii cu o situație materială precară, au fost dotate material instituții de învățământ sau de cultură. ”Promenada inimilor”, ”Summer Blues Festival” și celelalte evenimente organizate de Clubul Rotary VARANA au completat ajutorul dat sub diferite forme comunității.
Misiunea Clubului în toți acești ani a fost aceea de a construi o realitate în care să funcționeze principiile dăruirii nepărtinitoare, reciprocității și voluntariatului. Mulțumim comunității care a fost alături de noi în toată această perioadă și privim cu încredere spre viitor, spre noi proiecte, deschiși la cunoașterea adevăratelor valori umane.
Rotary International a avut și are un important rol în comunitate, iar Rotary VARANA va continua să ofere sprijinul său netăgăduit față de oameni și nevoile lor.
Clubul Rotary VARANA Focșani
18.04.2016