Se apropie Festivalul ”Verde la Teatru”

0
296

Vești bune! Teatrul, muzica, dansul și fotografia își dau din nou întâlnire la Focșani. În perioada 22-26 august se va desfășura cea de a IV-a ediție a festivalului Verde la Teatru. Evenimentul prezentat de Rotary Club Varana Focșani și realizat în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Centrul Cultural Vrancea, Biblioteca Județeană Vrancea, Colegiul Național Unirea și Consiliul Județean al Elevilor, sprijinit de Consiliul Județean Vrancea și de Primăria Focșani revine pe scena vrânceană.

Verde la Teatru este festivalul care an de an îndeamnă publicul vrâncean să se oprească din goana vieții cotidiene pentru a se delecta cu activități artistice. Tema acestei ediții se numește Exercițiile nu sunt probleme. „La prima ediție eram niște liceeni cu probleme de liceeni. Acum vă spunem că pentru a patra vară ne găsiți la Ateneu. Nu mai suntem toți liceeni și nici probleme de liceeni nu mai avem. Încet, încet ne-am dat seama că exercițiile de la școala nu sunt probleme reale, tot ce ni se părea atunci greu acum ni se pare mai ușor, dar știm că așa este mereu. Problema? #țisepare”

În ton cu tema, programul acestei ediții este plin de activități menite să introducă spectatorii într-un univers fără griji. Astfel, din cadrul festivalului nu vor lipsi mult așteptatele piese de teatru printre care se numără „Cântăreața cheală”, „Întreaga mea lume”, „Art” și „De-a poezia”. De asemenea, festivalul va cuprinde ateliere de teatru, fotografie, coregrafie dar și ateliere special gândite pentru cei mici. Simona Delegeanu, Alex Stefănescu și Parchet în flăcări vor aduce muzica pe scena festivalului. Ediția cu numărul patru aduce și multe alte noutăți. Printre acestea se numără sesiuni de Q&A, blind flashmob, biblioteca de vacanță, spectacolul de coregrafie susținut de Yourself.

Pe lângă Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, deschiderea și o serie de activități se vor desfășura la Colegiul Național Unirea, dar și la Teatrul de vară din Crângul Petrești. Cu acest prilej au fost planificate plecări cu bicicletele din Piața Unirii până la Crâng, festivalul dorind să promoveze și anul acesta mișcarea și respectul față de mediul înconjurător în rândul comunității. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook și de Instagram a festivalului. Intrarea este gratuită și se realizează pe bază de rezervare prin intermediul site-ului evenimentului: www.verdelateatru.ro.