Scrisoare deschisă către autoritățile județene referitoare la lucrările de investiții din comuna Obrejița

0
321
Domnule prefect Gheorghiță Berbece,
Domnule inspector șef col. Chiscop Flaviu,
Subsemnatul Racovițeanu Valeriu-Nicu, domiciliat în comuna Obrejița, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al UAT Comuna Obrejița, vă aduc la cunoștință următoarele chestiuni, ce țin de siguranța cetățeanului și cu care ne confruntăm pe raza teritoriului administrativ al comunei:
În luna martie a anului curent au început lucrările de canalizare pe teritoriul comunei, iar societatea executantă a astupat cu pietriș și pământ rigola de scurgere a apelor pluviale exact în zona inundabilă a localității, rigolă ce se află în paralel cu rețeaua de canalizare de pe DJ 202E de la puntul Borcan spre Gara Sihlea, pe partea dreaptă. Am înștiințat în nenumărate rânduri SVSU al UAT Comuna Obrejița, pe primar și viceprimar, dar de două luni de zile nimeni nu a intervenit pentru decolmatarea acestei zone de risc pentru inundații. Tot pe teritoriul administrativ al Comunei Obrejița, pe islazul comunal, există o clădire destinată proiectului „Bază sportivă a Comunei Obrejița”, adusă până la stadiul fundație beton+zid de cărămidă și BCA, dar care în noaptea de 10.06.2020 a fost distrusă de persoane necunoscute, în mare parte, deoarece Primăria Obrejita nu a făcut lucrările de conservare a clădirii, în contradicție cu hotărârile Consiliului Local și cu directivele legislative privind siguranța cetățeanului. În acea zonă pătrund copii, animale domestice ce pasc pe islaz, mașini și utilaje, dar există riscul în orice moment ca pereții să se prăbușească, deoarece clădirea nu are centură, iar terenul aferent nu este împejmuit. CL al UAT Comuna Obrejița a alocat, în 2017, 40000 de lei pentru conservare, dar primarul și viceprimarul nu și-au respectat sarcinile de serviciu.
Acestea fiind semnalate, rugămintea mea este să luați act imediat de cele semnalate de mine, deoarece primarul și viceprimarul au refuzat să acționeze imediat după ce i-am informat în cadrul ședinței de consiliul local, care a avut loc pe 11.06.2020. Nimeni nu-și dorește ca locuințele din zona inundabilă să fie lovite din nou de viituri, așa cum s-a întâmplat ani la rând, fără ca Primăria Obrejița să ia vreo măsură și nici ca vreun cetățean sau animal să fie strivit de zidurile unui proiect abandonat de primar. Sper să se impună măsuri imediate, urgente, pentru a evita vreun dezastru. Vă mulțumesc anticipat!
Cu stimă, consilier local Racovițeanu Valeriu-Nicu