Școlile postliceale din sistemul militar așteaptă absolvenții de liceu

0
2716
Admiterea 2020 în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Apărării Naționale se va desfășura pe baza mediei de la bacalaureat (nu vor exista examene scrise). A fost publicată Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în școlile de maiștri militari și subofițeri în anul de învățământ 2020-2021. O puteţi descărca/vizualiza aici: https://bit.ly/31w9j27
Pentru mai multe detalii, accesați site-urile școlilor militare de maiștri militari și subofițeri, deoarece fiecare unitate de învățământ va publica, foarte curând, propria metodologie de admitere. Admiterea candidaților înscriși pe locurile Ministerului Apărării Naționale se realizează după parcurgerea etapelor specificate în Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului apărării naționale nr. M 112/2020 pentru modificarea Ordinului M 217/219. O puteți vizualiza/descărca de aici: https://bit.ly/3dr41qW
Pe scurt:
– Dosarele candidaţilor vor fi trimise la unitățile de învățământ postliceal militar, conform primei opțiuni.
– Candidaţii vor fi ierarhizaţi în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere (mediei de la examenul de bacalaureat).
– Locurile scoase la concurs vor fi ocupate în ordinea ierarhizării, de către candidații declarati ”Admis”/”Apt” la selecție.
– Toate probele de selecție, inclusiv examinarea medicală rămân valabile. Candidații astfel ierarhizați vor participa la procesul de selecție începând cu data de 31.07.2020.
– Pentru candidaţii care au susţinut, deja, probele de selecţie, rezultatele rămân valabile.
– Candidații vor susține probele de selecție în ordinea ierarhizării, până la ocuparea tuturor locurilor scoase la concurs.
Mai multe informaţii puteţi obţine accesând link-urile indicate sau contactând personalul birourilor informare-recrutare ori accesând site-urile unităților de învățământ postliceal militar şi consultând metodologiile de admitere ale acestor școli. Pentru informații suplimentare, contactați birourile informare-recrutare.
Cele 4 unități postliceale de învățământ militar sunt: Școala militară de maiștri militari și subofițeri a forțelor terestre ”Basarab I”, Școala militară de maiștri militari și subofițeri a forțelor aeriene ”Traian Vuia”, Școala militară de maiștri militari a forțelor navale ”Amiral Ion Murgescu”, Școala militară de maiștri militari și subofițeri de comunicații, tehnologia informației și aăîrare cibernetică. (sursa: MApN)