Scenariul galben, instituit în Focșani și alte 4 comune din județ

0
347

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi Hotărârea nr. 64 privind stabilirea/menţinerea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 în municipiul Focșani și alte 4 comune (Movilița, Dumbrăveni, Gura Caliței, Milcovul), unde incidența cazurilor de COVID-19 se încadrează între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori. Hotărârea CJSU prevede următoarele:

 (1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Aceste măsuri sunt valabile în perioada 3-16 aprilie a.c.