sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateScandal pe terenuri între Armată şi Primăria Focşani

Scandal pe terenuri între Armată şi Primăria Focşani

Primăria Focșani și Brigada 282 se judecă pentru un drum de acces către mai multe case ridicate în vecinătatea unității militare. Reprezentanții Armatei susțin că drumul respectiv le-ar aparține, deși hărțile cadastrale nu indică, în mod clar, acest lucru. Prin urmare, în primăvara acestui an, conducerea Brigăzii a blocat accesul pe acest drum timp de câteva zile, cu pază militară, până când autoritățile locale au făcut o nouă acțiune în instanță. În acele zile, proprietarii care locuiesc în zonă au fost nevoiți să sară gardurile sau să circule pe proprietăți private pentru a ajunge la casele lor pentru că drumul închis de armată este singura cale publică de acces.
Armata vrea cimitir pe terenul propriu, Bacinshi îl vrea la Cimitirul Sudic
Reprezentanții Garnizoanei Focșani susțin că au solicitat administrației locale avizele necesare pentru amenajarea unui cimitir pe un teren ce le aparține. Acesta se află în perimetrul fostei unități militare de aviație, acolo unde funcționează acum batalionul antiaeriană al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”. Terenul pe care Garnizoana Focșani vrea să-l transforme în cimitir pentru cadrele militare este situat pe centura Focșaniului, vis-a-vis de supermarketul Praktiker. ”Este o solicitare comună a cadrelor militare active, a rezerviștilor și a preotului militar către Primăria Focșani pentru a se permite amenajarea cimitirului. Aici își vor găsi somnul de veci ofițeri, subofițeri, veterani de război, rezerviști și membrii familiilor acestora. Locurile vor fi puse la dispoziție în mod gratuit”, susţine ofițerul pentru relații publice al Brigăzii 282, lt.col. Vasile Roman.
În replică, primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, spune că mâine, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, se va depune un proiect de hotărâre pentru un schimb de terenuri între Primărie şi Armată. „Va fi o propunere, să facem un schimb, de 2500 de metri, terenul în litigiu contra unei parcele de aceeaşi mărime, în Cimitirul Sudic. Dacă va fi acceptată, litigiul se va stinge de la sine”, declară Bacinschi.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu