Satul vrâncean va fi sărbătorit, în premieră, la Zilele Satului Vrâncean

0
351
Muzeul Vrancei organizează, pentru prima dată, Zilele Satului Vrâncean. Va fi o manifestare culturală, ce se va desfășura în perioada 4-8 septembrie, la Secția de Etnografie a Muzeului Vrancei din Crângul Petrești.
Manifestarea va debuta sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 9.00, cu activitatea ”Îndeletniciri tradiționale”. Activitatea se desfășoară în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea și cuprinde ateliere de țesături, de instrumente populare și de confecționat măști, sub îndrumarea creatorilor populari din Câmpuri, Bârsești, Soveja, Nereju, Negrilești și Spulber. În același timp, va avea loc și un atelier de vopsit cu plante tinctoriale, coordonat de prof. Daniela Frumuşeanu, de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, și de prof. Paulina Anastasiu, de la Universitatea Bucureşti.
Duminică, 5 septembrie, evenimentele cor începe la ora 11.00, cu prezentarea unui volum despre instalațiile hidraulice din Vrancea și despre cele aflate la Secția de Etnografie. În aceeași zi, la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni va fi organizat un ”Memento Alexandru Vlahuță (1858-1919)”, cu ocazia zilei de naștere a poetului.
Luni, 6 septembrie, și marți, 7 septembrie, între orele 9.00-16.00 sunt „Porți deschise” la Secția de Etnografie din Crângul Petreşti.
Miercuri, 8 septembrie, între orele 11.00 – 15.00, va avea loc un eveniment de promovare a tradițiilor și culturii populare din Județul Vrancea, sub titulatura ”Elogiu Satului Vrâncean”.