Șase comune din Vrancea au rata de infectare COVID-19 peste 1 la 1.000 de locuitori

0
648
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 23 mai 2021. Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 0,35‰, în scădere. În cele două municipii ale județului, valorile ratei de infectare sunt: Focșani – 0,43 în scădere, Adjud – 0,05 în stagnare.
Localități cu rate de infectare peste 2‰: Fitionești – 2,78 în stagnare. Localități cu rate de infectare peste 1‰: Cârligele – 1,00 în stagnare, Răcoasa – 1,29 în stagnare, Străoane – 1,41 în creștere, Valea Sării – 1,56 în stagnare, Vânători – 1,43 în scădere.
Localitățile cu rate de infectare 0: Andreiașu de Jos, Bălești, Bârsești, Boghești, Bordești, Broșteni, Câmpineanca, Chiojdeni, Dumbrăveni, Golești, Homocea, Jitia, Măicănești, Mera, Milcovul, Nănești, Năruja, Negrilești, Nereju, Obrejița, Paltin, Păulești, Păunești, Ploscuțeni, Poiana Cristei, Pufești, Răstoaca, Sl. Ciorăști, Spulber, Tănăsoaia, Tâmboești, Tulnici, Urechești, Vârteșcoiu, Vintileasca, Vizantea-Livezi, Vrâncioaia, Vulturu.
Detalii cu incidența pe localități:
Pe lângă recomandarea de a se vaccina împotriva COVID-19, ca singura modalitate eficientă de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS COV2 în comunitate, DSP Vrancea solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații precum și deplasările inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor. 9DSP Vrancea)