sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSocietateSărbători fericite (și) pentru bătrânii singuri din centrele sociale / Adoptă un...

Sărbători fericite (și) pentru bătrânii singuri din centrele sociale / Adoptă un bunic!

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă din an, însă mulți vârstnici nu o întâmpină cu speranță și bucurie. Fără nici un sprijin din partea familiei și cu probleme de sănătate, pentru ei sărbătorile de iarnă nu sunt decât momente triste, în care singurătatea devine și mai apăsătoare. DGASPC Vrancea oferă servicii sociale unui număr de 64 de vârstnici, din care 43 nu au familie sau nu mențin legătura cu familia. În preajma sărbătorilor, personalul centrelor încearcă să le ofere o atmosferă cât mai plăcută și cât mai apropiată de mediul familial, însă nu reușesc să suplinească traiul în sânul familiei.

Din păcate, nu doar copiii pot fi abandonaţi, ci şi bunicii, motiv pentru care DGASPC Vrancea, organizează în luna decembrie, alături de voluntari şi sponsori, evenimente și acțiuni pentru a aduce spiritul sărbătorilor în sufletul vârstnicilor greu încercați. Cu toate acestea, unul dintre cele mai frumoase momente de sărbători este cel în care familia și prietenii se așează la masă și se bucură împreună de bucate și de compania celorlalți. În acest an, sperăm să fii chiar TU familia de care cei 43 de vârstnici ocrotiţi în centrele din Odobeşti şi Mărăşeşti au atâta nevoie pentru a retrăi momente de mult uitate sau unice pentru unii. Prin asistarea sau participarea acestora la împodobirea bradului de Crăciun, la aranjarea mesei festive, la împachetarea cadourilor, la împărtășirea poveștilor de viață, ajută-i să retrăiască bucuria Crăciunului în sânul unei familii.

Haideți să facem bunicii fericiți și să le luminăm privirea pentru că, deși nu au familie sau au fost uitați de aceasta, BUNICII sunt ai noștri, ai tuturor! Dacă doriți să contribuiți activ la aceste eforturi susținute, ne puteți contacta la numărul de telefon 0784246128 sau la sediul instituției din municipiul Focșani, str. 8 Martie nr. 1, jud. Vrancea. (DGASPC Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu