Sărbătoare la Panciu: meșteșuguri și tradiții populare, spectacole, concursuri și competiții sportive

0
517

Primăria Orașului Panciu organizează, în perioada 28-29 septembrie 2019, cea de-a XV-a ediție a Zilelor Orașului Panciu. Și în acest an, evenimentul beneficiază de sprijinul Consiliului Local Panciu și al Casei de Cultură Mihai Eminescu Panciu. „Orașul Panciu îmbracă haine de sărbătoare! Ne pregătim, din nou, să fim gazde minunate pentru oaspeți de seamă! Sâmbătă, 28 septembrie 2019 și duminică, 29 septembrie 2019, invit păncenii de pretutindeni, alături de prietenii noștri din județ și din țară, la cea de-a XV-a ediție a «Zilelor Orașului Panciu»! Să ne bucurăm împreună de rodul muncii noastre de peste an, la cele mai frumoase spectacole, susținute de cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști, pe care Primăria Orașului Panciu vi le-a pregătit cu mare drag! Nu vor lipsi competițiile sportive, concursurile, dar și surprizele, pe care vă aștept să le descoperiți în cele două zile de sărbătoare! Ca întotdeauna, vă invit să dăm glas bucuriei de a fi pănceni și mândriei de a fi români!“, este mesajul transmis de primarul Iulian Nica.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, la ora 15.00, cu Recitalul Muzicii Militare Focșani, la Monumentul Eroilor, din centrul orașului. Momentul va fi urmat de recitalul Ansamblului Folcloric Țara Vrancei și de Parada costumelor populare, pe traseul: Monumentul Eroilor – Str. Nicolae Titulescu – Bulevardul Independenței – Casa de Cultură Mihai Eminescu. La ora 16.00, primarul Iulian Nica va adresa participanților cuvântul său de bun venit la sărbătoarea orașului de pe scena în aer liber din Parcul Casei de Cultură Mihai Eminescu. Oficialitățile și invitații la eveniment vor vizita, apoi, pe Bulevardul Independenței, pavilioanele Târgului Meșterilor Populari – Ediția a VI-a, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea. La ora 16.15, va începe primul spectacol organizat în cadrul Zilelor Orașului Panciu, prezentat de actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focșani. În deschidere, vor evolua artiștii Ansamblului Folcloric Țara Vrancei, urmați de tinerele talente locale. Pentru Seara Tineretului, au răspuns invitației primarului Iulian Nica de a urca pe scenă Misha, Spike și Puya.

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, de la ora 10.00, Mănăstirea Brazi va găzdui secțiunile Cântec de toacă și Muzică Religioasă, din cadrul Concursului Național de Artă Creștină Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi – Ediția a XI-a. Evenimentul, care se bucură de binecuvântarea ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, este organizat, în parteneriat, de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu, Protoieria Panciu, Consiliul Județean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.00. Duminică, 29 septembrie 2019, programul va debuta cu ediția a VII-a a competiției sportive Semimaratonul Toamnei Păncene, care se va desfășura pe traseul: Monumentul Eroilor – Str. Nicolae Titulescu – Str. Titu Maiorescu – Str. Cuza Vodă – Str. Ciprian Porumbescu – Monumentul Eroilor. Câștigătorii vor primi diplome și medalii în cadrul festivității de preimiere care va avea loc la ora 12.30, în Parcul Casei de Cultură Mihai Eminescu. La ora 16.00, va începe spectacolul susținut de Geta Postolache, Maria Iliuț și Ansamblul Folcloric Crenguță de Iederă, Maria Constantin, Maria Dragomiroiu, Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii, Alina Eremia și VUNK. Prezentatori vor fi Cristian Brancu și actorul Sorin Francu. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Un moment special din cadrul programului Zilelor Orașului Panciu va fi dedicat regretatului medic Eugen Băleanu. Fostului director al Spitalului din Panciu îi va fi conferit, post-mortem,  titlul de Cetățean de Onoare al Orașului, în cadrul Ședinței Solemne a Consiliului Local care va avea loc vineri, 27 septembrie 2019, la ora 16.00. (Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu)