Sărbătoare la Centrul Militar Zonal Vrancea

0
1014
Cu prilejul Zilei centrelor militare și aniversării a 55 de ani de la înființarea acestor structuri, la data de 17.02.2023, personalul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și al structurilor subordonate, în prezența domnului general de brigadă Adrian Vasiliu – locțiitorul șefului Direcției personal și mobilizare din Statul Major al Apărării, a participat la un eveniment dedicat acestei sărbători militare. Din partea Consiliului Județean Vrancea, în calitate de instituție publică care asigură cheltuielile de funcționare ale centrului militar în conformitate cu prevederile Legii 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, a participat domnul Cătălin Dumitru Toma – președintele Consiliului Județean.
În acest cadru festiv, domnul general de brigadă Adrian Vasiliu a înmânat personalului din Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, Centrul militar județean Buzău, Centrul militar județean Dâmbovița, Centrul militar județean Galați și Centrul militar județean Prahova, care s-a evidențiat în activitatea profesională, embleme de merit și de onoare, pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate și a rezultatelor meritorii obținute.
Activitatea a fost onorată de prezența domnului general de brigadă Gabriel Turculeț – comandantul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor”, a domnului colonel Daniel Condruz – comandantul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, a domnului colonel Marius Popoiu – comandantul Spitalului militar de urgență Focșani ,,Dr. Alexandru Popescu” și a domnului colonel Ovidiu Gheorghe – comandantul Centrului nr.4 Domenii și Infrastructuri Focșani. În cuvintele adresate colectivului Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și a reprezentanților din cadrul centrelor militare subordonate de către personalitățile prezente, s-a evidențiat încă o dată importanța deosebită a acestor structuri în angrenajul sistemului național de securitate, evidențiat mai ales prin misiunea de completare cu resurse umane și materiale pe timpul stărilor excepționale.
Centrul militar zonal Vrancea „Regele Carol I” sărbătorește ziua unității pe data de 01 octombrie, ca urmare a preluării tradițiilor militare ale Cercului de Recrutare „Putna”, înființat la data de 01.10.1920, însă sărbătorirea Zilei centrelor militare reprezintă un bun prilej pentru militari să onoreze structurile în care slujesc patria sub drapel și jurământ. (Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I”)