miercuri, iunie 19, 2024
AcasăComuna meaHOMOCEASancțiuni în valoare de peste 27.000 lei în urma acțiunii de pe...

Sancțiuni în valoare de peste 27.000 lei în urma acțiunii de pe raza comunelor Homocea și Ploscuțeni

În seara de 23 august a.c., în intervalul orar 18.00 – 21.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pe raza comunelor Homocea și Ploscuțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, precum și combaterea consumului de substanțe interzise. La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice, investigații criminale, poliția animalelor, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
În cadrul acțiunii, polițiștii au instituit filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au oprit pentru control și au verificat peste 200 de autovehicule, fiind efectuate peste 30 de testări cu aparatul etilotest. În atenția oamenilor legii au fost și sălile de jocuri de noroc și barurile, fiind totodată verificați 14 deținători de câini periculoși și 4 deținători de arme. În total, polițiștii au legitimat peste 300 de persoane, care au fost cu această ocazie informate și cu privire la modificările legislative ale Codului Penal, fiind evidențiat faptul că cei care conduc autovehicule sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere și provoacă un accident rutier soldat cu deces vor fi condamnați la închisoare cu executare.
În urma verificărilor, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27.000 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat cantitatea de 24 mc material lemnos, în valoare de 5.000 lei și 300 kg carne de porc, în valoare de 6.000 lei. Pentru abaterile constatate privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare și au reținut 7 permise de conducere. Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității vor continua și în perioada următoare. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu