Salariile au crescut în octombrie față de septembrie cu 0,7%

0
354
Institutul Național de Statistică a întocmit raportul cu privire la câștigul salarial mediu net pe luna octombrie. Conform raportului INS, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2.108 lei, în octombrie, în creștere față de luna precedentă cu 14 lei, respectiv 0,7%. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în sectorul IT. „Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (inclusiv activități de servicii informatice) (5.513 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.281 lei). În luna octombrie 2016, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare față de luna septembrie 2016. Creșterile câștigului salarial mediu net față de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime anuale), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri, dar și realizărilor de producții ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte)”, potrivit raportului Institutului Național de Statistică.
Cele mai semnificative creșteri ale câștigului salarial mediu net, cu 4,8%, s-au înregistrat în extracția cărbunelui superior și inferior (la 2.649 lei), între 3,5% și 4,5% în fabricarea produselor textile, industria metalurgică, activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune, între 1,5% și 2,5% în fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a, fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei (inclusiv fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite), fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, tipărirea și reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, telecomunicații, cercetare-dezvoltare, activități auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activități de asigurare și fonduri de pensii), activități de spectacole, culturale și recreative, alte activități extractive, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, (exclusiv mașini, utilaje și instalații), fabricarea altor produse din minerale nemetalice, agricultură, vânătoare și servicii anexe.
 În schimb, cele mai importante scăderi ale câștigului salarial mediu net (minus 26,5%) s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (la 4.218 lei), cu 15,8% în activități de servicii anexe extracției (la 4.097 lei), respectiv 15,6% în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (la 4.162 lei), între 1,5% și 4,5% în fabricarea băuturilor, captarea, tratarea și distribuția apei, fabricarea produselor din tutun, activități profesionale, științifice și tehnice, depozitare și activități auxiliare pentru transport.
În sectorul bugetar s-au înregistrat creșteri ale câștigului salarial mediu net față de luna precedentă, astfel: sănătate și asistență socială (+4,4%), învățământ (+3,3%), administrație publică (+0,4%). Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 12,7%. Indicele câștigului salarial real față de aceeași perioadă a anului precedent a fost de 113,2%.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentGrup specializat în furturi din locuințe destructurat. Cinci hoți, reținuți de polițiști
Articolul următorElevii și studenții au făcut cozi la biletele gratuite de tren