Șaizeci de candidați vrânceni au lipsit de la proba a treia a Bacalaureatului

0
201

La proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – E.d) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 au fost prezenți 1952 de candidați – seria curentă și seriile anterioare (97,02 % din totalul candidaților înscriși). La această probă s-au înscris 2012 de candidați. Proba s-a desfășurat astăzi, 22 iunie, în 8 centre de examen. Nu au participat 60 de candidați. Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat.  Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/transmise prin mijloace electronice. În perioada 28 – 30 iunie 2022 are loc rezolvarea contestațiilor. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

 • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
 • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
 • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. (sursa: ISJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPSD, PNL și UDMR au pus cruce alegerii primarilor în două tururi. Primarii în funcție, aproape imposibil de învins în alegeri
Articolul următorPrimarul orașului Mărășești, adus la audieri, la Parchet. Procurorii cer arestarea preventivă a acestuia