S-a emis prima factură prin sistemul e-Factura

0
291
În acestă săptămână, a fost emisă prima factură prin acest sistem electronic de facturare, care va însemna timp economisit de antreprenori, creșterea gradului de colectare a veniturilor la buget, reducerea evaziunii fiscale și o mai bună verificare a execuției bugetare.
Le mulțumesc colegilor din Ministerul Finanțelor pentru angajamentul de care au dat dovadă pentru a finaliza acest proiect. De asemenea, continuăm cu succes conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF. În acest moment sunt peste 400.000 de case de marcat conectate. (Dan Vîlceanu, ministru interimar de Finanțe)

În urmă cu o săptămână, Ministerul Finanţelor anunţase operaţionalizarea deplinã a sistemului RO e-Factura, pentru relaţia între companii şi autoritãţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale exclusiv private. Această platformă va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice după o scurtă perioadă de acomodare. Autorităţile de la București vor ca, din anul 2023, să devină singurul instrument de facturare.