Românul cu mașina al cărei număr i-a înfuriat pe pesediști a strâns semnături la Focșani, pentru candidatura la alegerile europarlamentare

0

Răzvan Ștefănescu, românul care a deranjat puterea de la București cu numărul de înmatriculare al autoturismului său personal, strânge semnături pentru a se înscrie în cursa electorală pentru Parlamentul European. Răzvan Ștefănescu vrea să candideze ca independent la europarlamentare și merge prin toate orașele importante ca să strângă semnăturile necesare înscrierii la Biroul Electoral Central. Duminică după-amiază, el a ajuns în Focșani. Răzvan Ștefănescu și-a parcat mașina în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, a stat de vorbă cu trecătorii, a strâns semnături și a făcut poze. La scurt timp după ce a parcat, un echipaj de jandarmi și-a făcut apariția pentru a supraveghea zona. El a strâns circa 500 de semnături în cele două ore cât a stat în centrul Focșaniului.

Răzvan Ștefănescu a devenit celebru în vara anului trecut, atunci când s-a plimbat prin țară cu o mașină având numărul de înmatriculare ”M__E PSD”. El muncește de mai mulți ani în străinătate, numărul respectiv fiind înregistrat de autoritățile din Suedia. Răzvan Ștefănescu s-a plimbat circa două săptămâni prin România cu autoturismul având acel număr de înmatriculare. Până la urmă, după o serie de bâlbe și controverse, autoritățile românești i-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare respectiv, l-au amendat și i-au întocmit dosar penal.