joi, mai 30, 2024
AcasăSocietateVrâncenii fără venituri vor plăti contribuția la asigurările de sănătate

Vrâncenii fără venituri vor plăti contribuția la asigurările de sănătate

Ministerul Finanțelor Publice pregătește un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea legii nr.227/2015 privind codul fiscal. Ordonanța stabilește condițiile privind modalitatea de calcul și de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate de către persoanele care nu realizează venituri pentru a putea beneficia de serviciile oferite de sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

 ”Persoanele fizice care nu realizează venituri şi nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei sau în categoriile de persoane pentru care plata contribuţiei se suportă din alte surse datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate, putând opta între plata lunară sau la data la care accesează serviciile acordate de sistemul public de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii. Aceeași regulă se aplică și în cazul persoanelor care realizează venituri lunare exclusiv din investiții și/sau din alte surse sub nivelul valorii salariului de bază minim brut pe țară”, se menționează în proiectul de ordonanță.

Totodată, guvernul va stabili și categoriile de persoane care nu vor plăti contribuția la asigurările de sănătate. Acestea sunt persoanele cu domiciliul/ rezidența într-un stat cu care România nu are încheiate acorduri privind sistemul de securitate socială și care stau în țara noastră maximum 90 de zile. Nu vor plăti cas nici militarii și civilii trimiși în misiuni permanente în străinătate. De asemenea, vor mai fi scutiți românii care realizează venituri din investiții sau din alte surse ale căror baze de calcul se situează sub nivelul valorii salariului de bază minim brut pe țară.

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu