Rocadă politică la Nănești?

0
833
Se apropie locale și, în același timp, se înmulțesc transferurile de candidați între formațiunile politice. Este ca la fotbal: odată cu apropierea datei limită de transferuri de jucători se anunță plecări/ veniri importante de fotbaliști. Acum, la noi, partidele mari sunt PSD și PNL iar trecerile importante se realizează între cele două formațiuni, cu surprizele de rigoare. La fotbal ar fi precum transferurile dintre Steaua și Dinamo, Real Madrid și Barcelona, Juventus Torino și Inter Milano, Manchester United și Chelsea și tot așa, păstrând, însă, proporțiile și calitatea umană.
Ultimul transfer important (în continuarea unui comentariu apărut tot pe Vrancea24 acum o săptămână), s-a petrecut la Nănești, o comună destul de mică dar, se pare, cu orgolii și interese mari. Pentru că toate sondajele o dădeau drept victorioasă pe Nuți Balinca (PNL) la alegerile din 5 iunie, actual viceprimar al comunei, șefii PSD au făcut tot posibilul să o aducă în ograda lor. Și au reușit. Nuți Balinca a candidat în 2012 din partea PDL/ApV și a pierdut la circa 60 de voturi distanță de primarul în funcție, Neagu Stoica, de la PSD-USL. Nuți Balinca își justifică trecerea la PSD prin faptul că se impune schimbarea primarului Neagu Stoica, ocupant al fotoliului de edil șef din 1996. ”Am făcut-o în interesul comunei și al oamenilor. Partea dreaptă a politicii s-a fragmentat, oamenii nu au înțeles că este nevoie de schimbare și, atunci, m-am hotărât să fac acest pas. Oamenii din jurul meu au încredere în mine, mă cunosc și mă vor sprijini. Au fost discuții de scurt timp cu PSD și am luat această decizie. Este un risc pe care mi-l asum. Eu îmi voi face echipa de consilieri cu care voi conduce Primăria în următorii ani. Am vorbit cu actualii consilieri locali, vedem cine va continua alături de mine, eu vreau loialitate și nu impun nimic nimănui. Vreau să promovez tineri și să schimb mentalitățile din comună”, ne-a declarat Nuți Balinca. Aceasta fusese nominalizată de PNL drept candidat pentru Primăria Nănești în luna februarie (foto), fără să existe suspiciuni cu privire la părăsirea partidului.
balinca toma

De cealaltă parte, este posibil ca primarul în funcție, Neagu Stoica (foto), să candideze la alegerile din data de 5 iunie din partea PNL. Contactat telefonic, Neagu Stoica ne-a spus: „am primit vestea înlocuirii mele din calitatea de candidat PSD cu mare supărare și regret. Nu-mi explic de ce s-a întâmplat acest lucru, nu am pierdut niciodată alegerile până acum, dar accept decizia PSD ca atare. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut în calitate de primar din 1996 și până acum. Chiar în această perioadă vom finaliza lucrările de asfaltare a 10,5 km de drumuri de interes local, proiect realizat prin Ordonanța 28. În momentul acesta nu vă pot spune dacă voi mai candida la alegerile din data de 5 iunie, ca independent sau din partea altui partid politic”. Neagu Stoica a câștigat primul mandat de primar, în 1996, ca membru PDAR, iar din 1998 s-a înscris în PDSR/PSD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La rândul său, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, nu a confirmat sau infirmat posibila trecere la PNL a primarului de la Nănești. Este al doilea viceprimar PNL care alege să candideze din partea PSD la alegerile locale din acest an. Viceprimarul comunei Garoafa, Antonel Turcu, ex-PDL, ex-PNL, va candida pe lista de consilieri locali pe lista PSD. PNL îl va avea drept candidat pentru Primăria Garoafa pe fostul viceprimar Laurențiu Diaconu.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentO fostă angajată a Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea a fost găsită incompatibilă de ANI
Articolul următorDoi bătrâni de la azilul din Focșani s-au bătut cu „strigături”