Roboții creați de elevii din Focșani merg să cucerească India

0
718

Între 25 și 27 noiembrie, la New Delhi, în India, are loc cea mai puternică competiție de robotică din lume, World Robot Olympiad, la care România va fi reprezentată de o echipă din Focșani a „Centrului de Excelenţă pentru Robotică Educaţională”

Marian-Cosmin Lupu, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Cezar Ştefănel Holban, de la Colegiul Economic M. Kogălniceanu, coordonați de profesorul Săndel Agache sunt cei care vor încerca să se prezinte cât mai bine la acest concurs și, de ce nu, să câștige și un premiu, așa cum și-au propus.

Înainte de plecarea spre New Delhi, componenții echipei și-au prezentat invenția, nu cu foarte multe detalii, pentru a nu dezvălui secretele înaintea concursului, la o festivitate de la care nu au lipsit și invitați, cei mai mulți fiind consilierii locali, care au fost de acord să aloce bani de la buget pentru deplasarea în India.

Profesorul Agache le-a spus celor prezenți motivele pentru care World Robot Olympiad este cel mai important concurs din lume, care atrage peste 20.000 de echipe din 50 de țări.De aceea, și pregătirea pentru olimpiadă a fost una pe măsură.

agache-1„M-au întrebat mulţi de ce nu particip la competiţii în ţară. Am mai fost, la foarte puţine, dar ţin să precizez că această competiţie internaţională presupune o pregătire de un an de zile. Misiunea cea mai grea este de a selecta copiii care muncesc, pentru că este cea mai mare competiţie internaţională de robotică din lume”, a declarat profesorul coordonator al lotului de robotică, Săndel Agache.

Participarea echipei Centrului de Excelenţă pentru Robotică Educaţională Vrancea la Olimpiada Internaţională din India este posibilă prin sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, care a contribuit cu suma de 2000 de euro, Primăriei şi Consiliului local Focşani, care s-a alăturat acestui demers prin alocarea sumei de 15.000 de lei, dar şi Centrul Cultural Român, care va sponsoriza echipa cu o noapte de cazare la hotel.

Este pentru al doilea an consecutiv când focșănenii participă la World Robot Olympiad.

 Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentStart la Black Friday
Articolul următorMunicipiul Adjud: lista secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare